Active Ants vergroot capaciteit Autostore in Roosendaal 

Active Ants, onderdeel van de bpost group, heeft de capaciteit van de Autostore in haar fulfilment center in Roosendaal vergroot naar ruim 98.000 bakken. Bij de opening van dit warehouse eind oktober 2020 bestond de Autostore nog uit 51.000 bakken.

Uitbreiding door Dematic 

‘’Begin dit jaar zijn we begonnen met de installatie van de grote uitbreiding van de Autostore’’, vertelt Marcel Spruijt, sales manager van Dematic dat ook verantwoordelijk is voor de dozen-conveyors van de verpakkingslijnen. ‘’De installatie van deze Autostore uitbreiding in Roosendaal verliep vrijwel probleemloos, net zoals de inbedrijfstelling. Begin maart kon de eerste batch met 22.000 bakken worden geladen. Na Pasen, vanaf de tweede helft van april, is de tweede batch met 25.000 bakken geladen in de Autostore. Daarna is begonnen met het vullen van de eerste nieuwe bakken. Eind mei is dit afgerond. Inmiddels is het nieuwe deel in gebruik genomen.’’ 

‘’Klaar voor verwachte groei’’

‘’We zijn erg blij met deze uitbreiding’’, vertelt Jeroen Reedijk, directeur Active Ants Nederland. ‘’Dematic heeft er alles aan gedaan om dit zo spoedig mogelijk te realiseren. Deze 47.000 nieuwe voorraadbakken zijn hard nodig om de verwachte groei de komende tijd goed te kunnen faciliteren.’’ 

E-fulfilment center Roosendaal

Het e-fulfilment center in Roosendaal heeft een oppervlak van 20.000 m2. Het is een state-of-the-art innovatief center dankzij de inzet van 100 opslagrobots en 65 draagrobots die onze werknemers assisteren. In dit ultramoderne warehouse met Autostore worden duizenden producten ingepakt voor webwinkels. De opslag, order-picking, verpakking en sortering van goederen zijn volledig geautomatiseerd.

Over Active Ants

Active Ants is in 2010 opgericht met het idee om e-fulfilment door middel van innovatie, automatisering en het werken met robots, accurater en efficiënter te laten zijn. Active Ants is inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere spelers in Nederland met meer dan 250 klanten en ruim 5 miljoen orders per jaar. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

+32 476 96 80 04

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Vraag een offerte aan.

Bel ons of;

Vraag een offerte aan